Obsah

Veľtrh ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2019

Typ: ostatné
Veľtrh ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2019 1Veľtrh ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2019

Dňa 25. januára sme navštívili so študentmi v rámci odbornej exkurzie Veľtrh ITF Slovakiatour a Danubius Gastro.

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, jednotlivé regióny Slovenska ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín. Študenti sa tak oboznámili s prezentáciou a propagačnými prostriedkami firiem a organizácií cestovného ruchu. Porozprávali sa s pracovníkmi cestovných kancelárií, dopravných spoločností a tiež so zástupcami jednotlivých regiónov Slovenska i krajín z rôznych kútov sveta. Niektorí študenti študijného odboru pracovník marketingu sa zúčastnili na prednáške o rozvoji prírodného cestovného ruchu na Slovensku. Upevnili si tak vedomosti získané na hodinách odborných predmetov a rozšírili ich o nové poznatky.

V rámci prehliadky Danubius Gastro si študenti prezreli ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Taktiež mali možnosť vidieť sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov. Úlohou študentov bolo tiež zamerať sa na nové trendy v gastronómii. Na výstave mohli vidieť napríklad chlieb pečený zo žitného kvásku bez droždia a chemických prísad „Burobinskij“, potom aj chlieb obsahujúci 10 % múky z cvrčkov, ktorý naša legislatíva zatiaľ nepovoľuje. Ďalšou zaujímavosťou bola ružová čokoláda vyrobená z nepražených kakaových bôbov a mnoho iných noviniek. Na veľtrhu prebiehala súťaž pre baristov „SLOVAK BARISTA CUP“ junior 2019. V rámci tejto súťaže sa žiaci triedy 2. ŠA študijný odbor kuchár zúčastnili voľnej disciplíny zameranej na alternatívnu prípravu kávy. Študent Tomáš Haragaľ si vyskúšal prípravu kávy „Chemex“. Prínosom exkurzie bolo tiež získanie   materiálov a nových inšpirácií pre prácu na odbornom výcviku.

Ing.   Macíková Renáta

Mgr. Birčáková Lýdia

PaedDr. Elena Hrčka Gvero

 

Zobraziť fotogalériu

 


Vytvorené: 4. 2. 2019
Posledná aktualizácia: 4. 2. 2019 14:07
Autor: