Svetový deň potravy v našej škole zorganizovali v rámci odborného výcviku žiaci II. ŠA triedy. Zhotovili nástenku, prezentácie na tému „ Zdravá výživa“ a pripravili ochutnávku zdravých nátierok a ovocia.
Jana Sárková, koordinátor prevencií
Obsah
Svetový deň potravy 2017
Výživa je dôležitým faktorom ovplyvňujúcim zdravie ľudí. Jej vyváženosť je nesmierne dôležitá, či už pre tých najmenších, alebo tých najstarších. 16.okóber bol vyhlásený za Svetový deň potravy, aby sa upriamila pozornosť na jej významnú úlohu v životnom štýle každého jedného z nás. Telesné aj duševné zdravie každého človeka formuje zloženie stravy, ktorú prijíma. Cieľom Svetového dňa výživy je dosiahnuť aj to, aby ľudia znížili energetický príjem, príjem tukov, cholesterolu, sacharidov a soli zo stravy. Jednoducho, aby sa stravovali zdravo.
Posledná aktualizácia: 22. 8. 2018 08:41